Írország - magyar szemmel

Magyarország szégyene - avagy az a bizonyos január 19

Ez az írás eredetileg a januári összefoglalóba került volna be, ám végül olyan hosszú lett, hogy úgy gondoltam, külön posztot kap. Szóval sokan kérdezgették ismerőseink közül: hogy is volt ez a lopás? Hát beszéljünk róla.

Tovább olvasom

Januári kalandok

Na, hát akkor következzen egy felhozó poszt azoknak, akiket érdekel, mi történik velünk mostanában. El kell ismerni, a januárunk nem éppen úgy sült el, ahogy szerettük volna. Voltak ebben várt, és váratlan kellemetlenségek is: munkahelyváltás, műtét, stb. Mi kell még? A lopásról ezúttal nem lesz szó, az majd talán kap egy külön posztot - még meglátjuk.

Tovább olvasom

Hosszú az út hazafelé

A januárunk elég sűrűre sikerült, erről majd lesz külön poszt is - többek között otthon is jártunk. Valahogy az utóbbi időben a szokottnál többször is felmerült az, hogy "dehát csak 3 óra a repülőút", meg hogy "a fapados olcsó" úgyhogy most megosztjuk gondolatainkat arról, mennyi is az a 3 óra valójában, és mennyire olcsó is az a fapad.

Több posztnál is megtettük, most is kiemeljük, hogy még véletlenül sem panaszkodni szeretnénk. Mi választottuk ezt a helyet, és már költözéskor is tudtuk, hogy egy utazás nem csak a repülésből áll. De mivel ez egy külföldön élő magyar pár blogja :), talán másoknak is jó lehet tisztán látni, hogy valójában mi történik egy olyan napunkon, amikor szolid 2300 kilométert megteszünk. Időt és pénzt is vizsgálunk, szóval vigyázat, a poszt számokat tartalmaz.

Tovább olvasom
Címkék: vegyes

Kis árhatározó 2 - élelmiszerárak

Lassan egy éve volt, hogy elkészült a kis árhatározó 1, amelyben az írországi és a magyarországi fizetéseket vetettük össze.

Azóta sokszor megígértük már, hogy jön a folytatás az árakról ... mostanra úgy néz ki, meg is született. Fogtunk néhány terméket, egy jól ismert áruházláncot, és összehasonlítottuk az áraikat. Reméljük megérte várni!

Tovább olvasom

Nászút előtt 1.

Nászútra készülünk. Tavaly az esküvő utáni egyéb bokros teendőink miatt már nem volt erre lehetőségünk, viszont idén úgy döntöttünk, ez lesz az év fő eseménye. Valami egzotikusra vágytunk, szeretnénk tényleg emlékezetessé tenni az utat.

Így aztán lefoglaltuk az utat, és belevágtunk a tervezésbe. Az előkészületek (legalább) két posztban lesznek összefoglalva, ez a poszt a körülbelül a mai napig tartó időszakot öleli fel. Mostanában úgyis túl sokszor vádoltak meg azzal, hogy nem tervezek eléggé előre ... itt volt hát az ideje :) A nászútig ugyanis még körülbelül 2.5 hónap van hátra. 

Szóval ha esetleg valaki megkérdezné, miért nem halad az "Írország Vs Magyarország - Árak és megélhetés" posztunk ... hát azért, mert Tibi folyamatosan karib-tengeri szigetekről + óceánjáró hajókról készült képeket nézeget, és közben a leesett állát szedegeti össze.

Tovább olvasom
Címkék: nászút

Egy év autóban

Az előző rész tartalmából: tavaly december 28-án kisebb huzavona után tulajdonosai lettünk egy Nissan Micra-nak, amely életünk első saját autójaként ennek megfelelő megbecsülést is kap.

Az előző posztot ott hagytuk abba, hogy a vásárlás után "már csak annyi dolgunk volt, hogy megkössük a biztosítást, befizessük a road taxot, megnézessük az autót egy szerelővel, és elkezdjük használni az autót." Vegyük fel itt a fonalat, megpróbálunk felvillantani néhány érdekességet az első évből.

Tovább olvasom
Címkék: autó

Rémes! Rémes?

Az a helyzet, hogy már néhányszor nekiálltam, és az utóbbi időben ismét gyűlt némi anyag egy "ír néplélek" témájú poszthoz. Aztán valamelyik nap felmentem a határátkelőre, és rájöttem, hogy megírták a posztot helyettem: egy magyar blogger pár egyik fele ugyanis Írország szépségeiről, a másik pedig az úgynevezett rémes dolgokról írt.

Utóbbi linket elküldtem néhány ismerősnek, és egyik kedves barátunk elkövette azt a hibát, hogy rákérdezett: "ti mit gondoltok ezekről"? Na, hát megírtam - úgyhogy most a neki adott válasz jelentősen kibővített változata következik. Szóval valamivel több, mint két év után itt az idő, hogy beszéljünk arról egy kicsit: mi az, ami az ír néplélekben a nem túl pozitív oldalába esik a mérlegnek? Az alábbiakban még véletlenül se a gazdasági problémákra tessék gondolni, sokkal mindennaposabb dolgokról lesz szó!

Tovább olvasom
Címkék: emberek

No hotel, no cry ...

Utoljára júliusban írtunk posztot arról, hogy mi van velünk ... persze akár innen a blogról, akár az ismerőseink a Facebook falunkról is tudhatják, hogy nem tétlenül teltek ezek a hónapok. Időközben összeházasodtunk, úgyhogy szeptember közepe óta már friss férjként és feleségként írogatjuk posztjainkat. Nézzük, a házasságkötésen kívül mi történt velünk az elmúlt hónapokban.

Tovább olvasom

100 + 1!

Az előző poszt élesítése után ugrott be, hogy közelítünk a 100. poszthoz. Utánaszámoltunk, és bizony, a Black Friday című posztunk volt a századik. Ünnepeljünk hát: tekintsünk vissza egy kicsit arra, hogy miről is írtunk eddig?

Mennyi idő alatt készül el egy írás? Hogyan születik? Mik a legolvasottabbak és a saját kedvenceink? Ha ezek érdekelnek, semmiképp se hagyd ki ezt az írást! :)

100-1.jpg

Tovább olvasom
Címkék: visszatekintés