Írország - magyar szemmel

2017 nyara képekben 2.

Az első részben a városon belül készült képeket osztottuk meg, így most következzenek az országhatáron belül tett kimozdulások képei.

Tovább olvasom
Címkék: fényképek

2017 nyara képekben 1.

Írországban nincsen nyár, tartja a mondás. Ez persze nem igaz: erősen kell keresni, de megtalálható időnként. Most például lassan 24 órája szakad az eső. Aztán egyszercsak vége, és úgy szökik be a nyár a városba, mint Párizsba az ősz abban a bizonyos Ady-versben. Na de ennyit a művelődésről: következzen egy fényképes poszt arról, mit csinálunk idén nyáron.

Mint azt előző posztjainkból tudhatjátok, idén nincsenek nagyobb kirándulások, viszont próbálunk a környéken kisebb túrákat tenni. Persze ahhoz, hogy az ember jó időbe, érdekességekbe botoljon, nem is mindig kell messzire mennie. A városon belül is bőven található látnivaló ebben az időszakban. Az első posztunk a helyi dolgokról fog szólni, a másodikban majd jönnek a kimozdulások képei.

Tovább olvasom
Címkék: fényképek

Fejvadászok mindenhol

Amióta a LinkedIn-en beállítottam, hogy Írországban élek és dolgozom, tucatszámra jönnek a levelek mindenféle munkáról. Aki nem tudná, a LinkedIn az álláskeresők közösségi médiája: feltöltheted a CV-det, profilodat, megadhatod mihez értesz, az ismerőseid értékelhetnek, stb.

Ennek megfelelően ez a portál a fő vadászterülete a fejvadászoknak is. Persze közöttük is vannak tehetségesek és kevésbé tehetségesek. Ez utóbbiak levelein általában jót szoktam mulatni, de néha el kell ismerni, hogy képesek felidegesíteni az embert azzal, hogy látványosan fogalmuk sincs arról, mit is csinálok, és ez mennyire nem áll összhangban azzal, amire ők próbálnak meg rávenni. Úgy döntöttem, szentelek ennek egy posztot, és megmutatom néhány tipikus példáját annak, hogy hogyan NE vedd fel a kapcsolatot egy melóval kapcsolatban a jelölteddel.

recruiters-recruiters-everywhere.jpg

Tovább olvasom
Címkék: munka

Kis árhatározó 1 - fizetések

Sokat beszéltünk már arról, hogy az árak itt, az árak ott, és ezzel szemben a fizetések ... úgy gondoltuk itt az idő nem csak dumálni, hanem végre a tettek mezejére lépni, és összehasonlítani őket. Persze nem is mi lennénk, ha minden úgy sült volna el, ahogy szerettük volna, úgyhogy ma csak a fizetésekről olvashattok, az árak majd egy későbbi posztban fognak megjelenni.

Tovább olvasom

10 dolog, amit nem szívesen ismersz be

A múlt héten megjelent egy poszt a határátkelőn, amely egy amerikai világjáró 10 pontját szedte össze arról, hogy mi az, amiről a külföldre költözők nem szívesen beszélnek. Megihletett a dolog, ezért úgy döntöttünk, mi nem hallgatunk ezekről. Végigvesszük a 10 pontot, és elmondjuk, hogy mi kicsivel több mint 1.5 év után hogyan látjuk ezeket a dolgokat. Az erdeti írásban sajnos van egy-két elég bugyuta elem, de azért igyekeztünk rendesen mindegyiket végigvenni.

Tovább olvasom
Címkék: emberek

2017 - túraszezon elindítva 1.

Kitört a március, ezzel együtt megjelentek a szép idős hétvégék, úgyhogy mi magunk is úgy döntöttünk, elindulunk. Március első hétvégéjén még kettesben voltunk, St. Patrick hétvégéjén viszont kedves barátokat láttunk vendégül, így akkor már csoportosan vágtunk neki a felfedezéseknek. Apróbb szépséghiba volt, hogy szakadt az első, de erről még később.

Tovább olvasom

Az ír labdajátékok 1.

Egy régi elmaradást szeretnék pótolni ezzel a poszttal. A labdajátékokat és a sportot kedvelő emberek fogják szeretni - a többiektől bocs :) Az a helyzet, hogy az írek még a labdajátékokat is másképpen űzik, mint Európa másik része. Kosárlabda? Kézilabda? Francokat: GAA, hurling, meg a rögbi. És ezek után esetleg egy kis foci.

Van, aki rosszmájúan azt mondja, az írek olyan bénák a labdajátékokban, hogy inkább saját sportokat találtak ki - kétségkívül viccesen hangzik, de maradjunk inkább a hivatalos verziónál, miszerint ezek a sportok már az ősidők óta jelen vannak az életükben, így aztán nem volt még idejük megkedvelni olyan "újkori hóbortokat", mint a labdarúgás.

Tovább olvasom
Címkék: sport