Írország - magyar szemmel

Viharon túl, szélcsenden innen

Aki olvasta az előző posztunkat, az már tudja, hogy egy Ophelia névre keresztelt "ex-hurrikán" szaladt át a mai napon rajtunk. Nézzük, mi történt.

Tovább olvasom
Címkék: időjárás

Mindmeghalunk - de valószínűleg még nem most

Ez csak egy rövid poszt lesz, mivel az elmúlt 24 órában az ír weboldalak mellett már az Index is tájékoztatott arról, hogy ismét hurrikán alakult ki az Atlanti-óceánon, ám ezúttal nem a karibi térséget, hanem a brit szigeteket vette célba. Mivel mi a nyugati végeken vagyunk, amiket általában a viharok is jobban érintenek, szóval nézzük, mire kell számítani.

Tovább olvasom
Címkék: időjárás

Az ír gazdasági problémák 1.

Két éve itt élünk, ennyi idő alatt már bőven túlvagyunk a mézesheteken, és megtanultuk, hogy sehol sincsen kolbászból a kerítés. Úgyhogy ideje írni arról, mik azok a dolgok, amik problémásak Írországban. Ez a blogposzt eredetileg a három legfőbb helyi problémát vesézte volna ki: migránsok, Soros-terv, Brüsszel (elnézést, rossz blog ...).

Helyette azonban úgy döntöttünk, a kevesebb több elve alapján inkább egyesével posztoljuk őket. Jöjjön az első rész: a közlekedés.

Tovább olvasom
Címkék: közlekedés

Betegen Írországban

Biztosan észrevettétek, hogy két év alatt nem nagyon volt még szó az egészségügyről - például nincs még ilyen címkénk sem. Egy poszt volt készülőben, amely az ír egészségügyet mutatja be - sajnos azonban ez az írás befurakodott elé, személyes érintettség okán.

Már többször is kellett néhány napot itthonról dolgoznom megfázások, és hasonlók miatt, azonban két hete a háziorvosig is eljutottam. Mit a háziorvosig ... még az ambulanciára is. Szóval nézzük, hogy zajlik Írországban egy kezelés. Természetesen minden vélemény szigorúan a sajátom: lehet, hogy nagy általánosságban nem minden pont így történik, de én ezt tapasztaltam.

Tovább olvasom
Címkék: egészségügy

Galway Races

A helyi nagyvadat, a lóversenyt az előző poszt végére szántam. Sajnos azonban ismét beleestem a "szófosás" nevű betegségbe, és annak érdekében, hogy a posztok még olvasható hosszúságúak maradjanak, úgy döntöttem, ezt a részt különszedem.

Ma arról a fesztiváról lesz szó, amely 10-ből 9 helyinek a válasza arra a kérdésre, hogy melyik "A Fesztivál" a városban, amelyre érdemes idejönni? E mellett személyes friss élményeink is vannak róla, szóval talán ez egy picit személyesebb leírás lesz, mint az előző posztban taglalt események.

Tovább olvasom

Galwayi fesztiválok

Azt mondják, Galway a fesztiválok városa. Persze ezt itt egy kicsit másképpen kell értelmezni, mint otthon: könnyűzenei fesztiválnak például egyáltalán nem ad otthont a város. Sőt, sör- és borfesztivált is hiába keresnénk.

Mi van helyette? Az ország egyik legnagyobb művészeti fesztiválja, SeaFest, hőlegballon-verseny, csak hogy néhányat említsek azok közül, amikről ebben a posztban szó lesz a tovább után.

Tovább olvasom