A városban

Az elmúlt egy hétben ismét lőttünk néhány képet, következzen most ezek közül néhány. Továbbra is igaz: a képek telefonnal készültek, mindenféle utómunka nélkül, tehát ha valaki Instagramos, vagy művészi "élményre" vágyik, az NE olvasson tovább! Köszi!

busz.jpg

Ez egy olyan "falu", ahol emeletes busz is jár. Ez még önmagában talán nem olyan érdekes, de ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni egy apróságot, ami általában igaz, és képes feldobni még a legszarabb napodat is. A fotó ugye a megállóban készült, és amikor felszálltunk, a sofőr csak annyit kérdezett széles mosollyal: "oh, bocs, kellett volna mosolyognom a fényképhez?". És én először nem is értettem mit akar, kétszer is visszakérdeztem, hogy jól értem-e, de harmadjára is megkérdezte ugyanazt, ugyanazzal a széles vigyorral. Na, ahogy mondtam, ezek azok az apróságok, amik feldobják az itteni napjaidat.

eyre.jpgA főtér (Eyre Square) egy része. A lényeg, hogy itt található felállítva a várost korábban irányító 12 család zászlaja, ezek egy része látható a képen. Ezen kívül, ezen a ponton fut át a város összes helyi buszjárata. És végül megjegyezném, hogy ez a kép egy bizonyíték arra, hogy itt is szokott sütni a nap :)

hazak.jpgEgyenházak. A külvárosok körülbelül így néznek ki erre, szép zöld fű, rengeteg sorház (a kert hátuljában pedig az olajos tartály, ahogy az előző posztban olvashattátok).

katedralis.jpg

A helyi katedrális. Bent még nem jártunk, de állítólag a pap a templom közepén celebrál.

obol.jpg

Ez a kép buszból készült, gyakorlatilag itt ér "véget" az óceán.

hid1.jpg

hid2.jpg

A város hidacskái közül az egyikről lőttük ezt a két képet a helyi folyóról. Egyik irányban hömpölyög lefelé az óceán felé, a másik irányban lévő "duzzasztó" (vagy valami hasonló, nem igazán értünk hozzá, és még nem jártunk utána) miatt eléggé gyorsan folyik itt a folyó.

Egyébként úgy tűnik, a napokban egy nagyobb áradás éri el a várost, ami miatt például lezárták a "Spanish Arch" környékét is, amit a helyiek furcsán élnek meg, ugyanis állítólag ez szokott az egyik központi helye lenni a szokásos éves galwayi osztriga és tengeri herkentyű-fesztiválnak, amit épp most hétvégén tartanak.

latkep.jpg

És végül +1: nem, itt nem a körforgalmat, sőt, nem is a kép közepén kimagasló szép facsoportot akartuk fotózni, hanem egy szélesebb látkép akart készülni :) Inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Címkék: fényképek