Rövid helyzetjelentés

Az elmúlt két hétben nem volt poszt, de ez persze nem jelenti azt, hogy bezártuk a blogot.

Egyszerűen arról van szó, hogy a készülődés hazafelé (el nem hinnétek, mennyi apró dolog van, amit ilyenkor el kell intézni), a munkahelyi feladatok (igen, annak ellenére, hogy kevesebb mint 1.5 hónap múlva megyünk, még mindketten jómunkásemberek vagyunk, és nem hagyjuk kakiban a jelenlegi munkáltatóinkat) mellett az elmúlt két hétben kevesebb idő jutott a blogra.

 

És persze el kell ismerni, a témákból is kifogytunk, minden, amit elterveztünk, megírtunk. A városban az elmúlt hetekben művészeti fesztivál volt, a héten pedig ismét lóverseny van: aki ezekről szeretne olvasni, azt ide és ide kattints. Mondanám, hogy most már ultraműveltek vagyunk, de el kell ismerni ... az elmúlt két hétben legfeljebb a főtéren végigsétálni, és magunkba szívni a hangulatot voltunk benn, egy konkrét rendezvényt sem látogattunk meg.

Azért idén sem maradhatott el valamiféle "fura lények" felvonulása a városban, idén Hollandiából érkezett fura madarakat kaptunk:

 

 

Készül az otthoni "bakancslista" is: mivel az már eldőlt, hogy Magyarország legkirályabb városában, Szegeden kezdünk, de még nem tudjuk, meddig maradunk, ezért az elmúlt három évet valahogyan be kell pótolni. Ha esetleg valakinek hiányoznánk, az első hétvégén, valamikor biztosan kinézünk a bortérre - persze ha csak rajtam múlik. Ha meg nem, akkor majd legfeljebb az asszonyi cenzor szigorú kezei kihúzzák ezt a fél bekezdést :)

Aztán biztosan megtalálhatók leszünk majd a mozi környékén is néhányszor. Én már a Venom-filmet ki is néztem magamnak, bár megintcsak nem tudom, kedves feleségemet mennyire fogja érdekelni :) Az viszont biztos, hogy Tom Hardy mostanában folyamatosan olyan filmeket kap, amiben a nem anyanyelvi angolt beszélő egy büdös szót nem ért belőle: a Dunkirkben folyamatosan egy pilótamaszk mögül beszélt, itt meg hülye hangon beszél Venom bőrében ... úgyhogy nem bánom, hogy ezt már nem angolul, felirat nélkül kell megnéznem.

Persze biztosan meglátogatjuk újra a kedvenc étkezős helyeinket is (óriáspalacsintázó!!!), habár nem tudom, a pár hónapja meghirdetett egészséges életmódunknak ez mennyire fog betenni :)

 

Persze nem kell aggódni, nem csak Magyarország lázában égünk (sőt, amikor elolvasom a helyi közéleti híreket ... na de hagyjuk), készülünk még egy-két finomsággal. Ezen a hétvégén még teszünk egy utolsó külföldi kirándulást. Aztán az is biztos, hogy megírjuk még az elmúlt 3 év legjobb körmös történeteit, mert bizony nem csak a magyar vendégek tudnak idióta módon viselkedni.

Aztán biztosan lesz még poszt a sok apróságról, amit el kell intézni ahhoz, hogy nagyjából nyugodt szívvel mehess haza ... és még meglátjuk, mi esik be az utolsó kb. 40 napban. Szóval jövő héten jelentkezünk, addig is kitartást, ha idetévedtek, olvasgassátok korábbi posztjainkat, vagy írjatok kommentet, ha valamiről szeretnétek még hallani!