Írország - magyar szemmel

Time to say goodbye ...

Mielőtt frissítés hiányában minden követőnk végleg leiratkozna a blogról, úgy gondoltunk, itt az ideje egy búcsúposztnak. Szóval még egyszer, utoljára, olvassatok minket :)

Tovább olvasom

Zárj le mindent - aztán kezdd újra

Írországba költözni nagyon más volt: mivel mi sosem adtuk le a magyar személyi igazolványunkat, ezért csak az OEP-nek kellett jelezni, hogy mi mostantól egy másik EU-tagállamban fizetnénk egészségügyi hozzájárulást.

A hazaköltözés során azonban teljesen fel kellett számolni ír életünket, mivel sem lakóhelyünk, sem munkahelyünk, sem semmi egyéb nem maradt abban az országban. Illetve ez nem teljesen igaz, de erről majd a tovább után olvashattok ...

Tovább olvasom
Címkék: költözés

Ami hiányozni fog ... és ami nem

Most, hogy már több mint 100 órája Magyarországon vagyunk, hatalmas tapasztalattal (szarkazmus) felvértezve tudjuk megírni, hogy mik azok a dolgok, amikre azt mondtuk: "de jó, hogy van!", és mik azok, amikre inkább azt: "de hiányzik!" Valójában ezeket a dolgokat már a költözés előtt elkezdtük gyűjteni, de mostanáig jutottunk el odáig, hogy egy posztba is rendezzük őket.

Tovább olvasom
Címkék: költözés

Költözés után - az első benyomások

Huh, sok mondanivaló ragadt bennünk az elmúlt napokban (nem lett például költözés előtt 2.), de amikor reggel héttől éjfélig pakolsz, akkor a maradék legfeljebb 7 órát nem a blog előtt töltöd, hanem alszol. A következő napok is sűrűek lesznek: albérlet, interjúk, esküvő, lakástakarítás - szóval nem tudjuk, mikor érünk ide legközelebb.

Az viszont biztos, hogy a megérkezés utáni első magyarországi benyomásainkat most rögtön megírjuk ...

Tovább olvasom

Minden eladó

Hazaköltözés előtt dilemmáztunk, hogy mi legyen azokkal a régi bútorokkal, amelyeket ki még kihoztunk ugyan, de visszavinni már nem biztos, hogy megéri őket. Végül az eladás mellett döntöttünk, az alábbi poszt pedig ezen kalandjainkat foglalja össze. Kiderült, hogy az írek között is van néhány igazi ..... - és most mindenki helyettesítse be nyugodtan az általa nem kedvelt népcsoportot :)

Tovább olvasom